***       Водещите вечерни новини       на 4 август 

...
   ***   
   Водещите вечерни новини   
   на 4 август 
Коментари Харесай

Водещите новини! Стартираха процедура по преместването на Паметника на Съветската армия. ПП-ДБ с позиция срещу Радев за „Росенец“


   ***   

   Водещите вечерни новини   
   на 4 август   

 

С оглед на публичния интерес, демонстриран както от гражданското общество, по този начин и в решението на Столичния общински съвет (СОС), преместването на паметника на Съветската войска е измежду предпочитаните въпроси, по които работи Областната администрация на област София, оповестиха в позиция до медиите от регионалната администрация.

***

„ По мотив на следващите изказвания на президента Румен Радев, ориентирани към отбрана на ползи, разнообразни от българския народен интерес, и за всяване на боязън измежду популацията, ПП-ДБ напомнят на президента, че България е европейска парламентарна, а не президентска република. Това се споделя в позиция на Продължаваме промяната - Демократична България. 

Българският интерес е основните пристанища да се оперират от страната, като всеки който желае да ги употребява, следва да заплаща такса.

Риск за националната сигурност съставлява отдаването на стратегически пристанищни обекти на непознати частни компании, поради интернационалните наказания. Твърденията на президента Радев, че страната е неспособна да ръководи точно пристанище Росенец, граничи с непринуден отвод от суверенитет и уронва доверието в държавните институции “.

***

Математикът Радослав Марков, който сподели, че насилието е част от мъжката природа и е предизвикано от дамите, които назова „ шафрантии “. По-късно той се оправда пред медии, че ставало дума за „ опит “.

***

18-годишната Дебора от Стара Загора, която беше обезобразена след брутално нахлуване в дома ѝ в Стара Загора, е дала показания пред Районната прокуратура в града, научи NOVA от свои източници. Въз основа на свидетелските ѝ показания са повдигнати нови обвинявания против арестувания за похищението - 26-годишния Георги Николаев. 

***

„ Като чувам какво се приказва тук, излиза, че съм най-големият нарушител ", съобщи пред Районния съд в Пловдив 18-годишният Станислав Огнянов. Той е упрекнат, че на 1-и и 2 август т. година е заплашил да убие майка си и баба си, псувайки ги с най-грозни думи “.

***

Досъдебното произвеждане е формирано след постъпил сигнал за това, че на 03.08.2023 година в комплекс в с. Балдево, община Гърмен, били отправени закани с ликвидиране по отношение на И.И. 

Деянието е осъществено при изискванията на домашно принуждение и е могло да провокира състоятелен боязън за реализирането му у потърпевшите майка и щерка.

***

Със заповед на министъра на вътрешните работи Калин Стоянов е формирано дисциплинарно произвеждане против началника на РУ-Стамболийски основен контрольор Ангел Керпиев.

***

Руският президент Владимир Путин подписа закона, определящ възрастовите граници за наложителна наборна военна работа в страната от 18 до 30 години. Документът е обнародван на съветския формален портал за правна информация, съобщи ТАСС.

***

Луксозната 20-метрова яхта Cujo е потънала в Средиземно море, край крайбрежията на Франция, оповестиха международните информационни организации.

Плавателният съд е изпратил сигнал за паника предходната събота, след което потопен. На борда на кораба имало седем души, като всички били избавени от пристигналите на място екипи и върнати наред на брега.

***

 
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР